Mediumchat blog » Paranormaal » De mevrouw, met de grote zwarte hoed…

De mevrouw, met de grote zwarte hoed…

De mevrouw, met de grote zwarte hoed… Lief mensenkind, 

Wanneer ik een reading heb, hetzij privé of via de chat vraag ik altijd mijn gidsen om hulp. Welke hulp er komt is voor mij altijd afwachten. Vooral wie er naar voren wil stappen om mij te helpen bij de gesprekken die ik op dat moment heb, is afwachten.

Voor mij is dit nu inmiddels heel normaal geworden, het is deel van mijn werk, maar zeker ook een deel van mijn leven.

Zo nu en dan wordt mij de vraagg esteld wie de gidsen zijn van diegene waar ik mee in gesprek ben. Dat is geen gemakkelijke vraag om te beantwoorden voor mij, omdat er vaak al een verwachting is bij de ander. Diegene hoopt op een overleden dierbare die genoemd gaat worden of soms zelfs een overleden bekendheid! Dit is niet helemaal zoals het werkt. Vaak is er helemaal geen duidelijkheid over wie die bepaalde gids is die bij je is of waarom diegene bij je is.

Als klein meisje zag ik allerlei mensen altijd om mezelf en anderen heen. Ik groeide daarmee op en eigenlijk stelde ik mijzelf nooit de vraag wie het waren? Het voelde prima, het was zoals het was, en zo was het goed. Ik ging ervan uit, zonder dat ik dit besefte, dat ik niet de enige was die het zag!

Tot ik een keer op balkon stond en aan mijn moeder vroeg: “Wie is die vrouw die hier is, met die grote zwarte hoed?” Mijn moeder keek mij verbaasd aan, schoot in de lach en vroeg mij waar ik het in hemelsnaam over had! Ik herhaalde het nog eens en wederom zei ze niet te weten waar ik het over had. Er was helemaal geen vrouw met een grote zwarte hoed!

Dat is mijn moment geweest, waarin ik mij als zesjarige realiseerde dat er iets niet klopte. Dat ik iemand zag, en ik wist echt zeker dat ik haar zag, die mevrouw met die grote zwarte hoed... Ik herinner het me nog goed. Dit was ook precies het moment dat ik zweeg, en alles wat ik zag en voelde voor mijzelf hield. Want, de blik van mijn moeder, daar was ik van geschrokken. Een blik die ik niet kon plaatsen, maar die bij mij een heel naar gevoel had achtergelaten.

In de loop der jaren raakte ik toch min of meer gewend aan alles wat er zich in mijn leven afspeelde, in mijn wereld die alleen voor mij toegankelijk was. Een wereld die ik geheim hield, omdat ik bang was om afgewezen te worden. Een wereld die ik ook niet echt begreep maar accepteerde zoals het was. Tot het moment dat ik afscheid moest gaan nemen van dierbare overledenen.

Daar ging het mis, want ik wist dat ze overleden waren en toch zag ik ze! Ik werd bang, ik was ervan overtuigd dat ik een slecht persoon was en dat zij mij zouden komen halen en mij meenemen. De hel zoals in boeken en films beschreven werd voor mij realiteit en ik durfde zelfs niet eens meer te slapen, want wat als ze mij mee zouden nemen in mijn slaap?! Dit was de tijd waar geen internet bestond, geen Google waar je iets kon opzoeken. De tijd dat wanneer je informatie wilde, je naar de bibliotheek ging, en over dit soort onderwerpen was erg weinig tot niets te vinden op de jeugdafdeling.

Ik leerde ermee om te gaan, ik leerde te leven met angst. De jaren gingen langzaamaan voorbij. Ineens was ik ongemerkt volwassen. Een afscheid van een dierbare bleek opnieuw mijn grootste nachtmerrie te worden. Ik begon me te realiseren dat wat ik ook deed, dat vluchten gewoonweg geen optie meer was.
Waar ik ook keek, steeds weer opnieuw zag ik haar….

In die tijd was er gelukkig al wat meer informatie verkrijgbaar wat betreft het “paranormale”. Er was zelfs op televisie dagelijks een uitzending met paragnosten. Uiteindelijk verzamelde ik alle moed bij elkaar en belde ik iemand op waar ik een heel goed gevoel bij had.

Die persoon is de man die mij uiteindelijk alles bij heeft gebracht. Hij heeft mij geleerd om te begrijpen wat ik zie en waarom ik soms dingen zie. Hij heeft mij zodanig op weg geholpen dat ik mij eindelijk realiseerde dat ik niet gek was. Dat ik niet gehaald zou worden of meegesleept zou worden naar de hel. Dat het goed was en juist mooi wat er allemaal gebeurde.

Eén van de mooiste momenten is een gesprek met hem waarin hij uit het niets zegt:” Je weet dat die vrouw die bij je staat, met die grote zwarte hoed, al vanaf je geboorte bij je is?” Mijn hart sloeg echt over en tranen sprongen in mijn ogen, om de simpele reden dat er eindelijk iemand was die mij vertelde dat ik niet gek was en mij 20 jaar later kon vertellen dat die mevrouw er echt was!

Zij is nog altijd bij me, en ik heb geen idee hoe ze heet, of wie ze daadwerkelijk is. Maar dat is niet belangrijk. Zij is bij me, altijd al geweest, en zo weet ik ook dat dit altijd zo zal blijven. Zij is er voor mij en ze helpt indirect anderen door er altijd te zijn tijdens mijn readings. De mevrouw, met de grote zwarte hoed is één van de vele gidsen waar ik mee mag werken, en waar ik iedere dag weer dankbaar voor ben. Want hoe mijn leven ook is geweest, ik weet dat ze er altijd is geweest, mij heeft geholpen en gesteund en mij geholpen uiteindelijk te mogen zijn wie ik ben.

Liefs,
LuaDeel deze post op facebook:Lees ook deze blogs


Lees ook Goede voornemens alweer de mist in?
Goede voornemens alweer de mist in?
Is het jou alweer mislukt om je goede voornemens door te zetten? Had je dit niet verwacht? Ben je alweer aan het roken geslagen?

Lees deze blog >

Lees ook De betekenis van je dromen
De betekenis van je dromen
Je kent dat wel: je ligt lekker te slapen, maar je hebt een vreemde droom. Een droom die je al vaker gedroomd hebt gehad.

Lees deze blog >

Lees ook Heldervoelend en hooggevoelig
Heldervoelend en hooggevoelig
Wat heeft hooggevoeligheid met helderziendheid te maken? Voor mijn gevoel alles.

Lees deze blog >

Lees ook Holadiejee, mijn kind is HSP
Holadiejee, mijn kind is HSP
Gefeliciteerd, je hebt een prachtige zoon of dochter. Je komt erachter dat je kindje sneller of langer huilt dan gemiddeld.

Lees deze blog >

Lees ook Groepsangst
Groepsangst
Als je voor je gevoel toch weer even een minder moment, een terugval hebt in een groep.

Lees deze blog >

Top