Engelenkaarten

Engelen verschijnen in ons leven om ons te helpen. Helaas herkennen we de tekens die de engelen aan ons geven meestal niet. Engelenkaarten zijn daarom een fantastisch hulpmiddel wanneer we het nodig hebben.

Het woord engel is afgeleid van het Latijnse woord angelus, wat ‘boodschapper’ betekent. Engelenkaarten zijn te gebruiken voor het verduidelijken van een boodschap, of voor een antwoord op levensvragen. Met engelenkaarten kun je op een dieper niveau verbinding maken met een engel. De kaarten zijn verkrijgbaar in veel variaties, met vrijwel altijd overeenkomstige engelen in de diverse sets.

 


Wat zijn Engelenkaarten?

Engelenkaarten zijn vergelijkbaar met orakelkaarten. Op Engelenkaarten staan verschillende engelen of teksten afgebeeld, ieder met een eigen betekenis. Elke engel geeft een boodschap mee. Wanneer je een vraag stelt, kan deze kaart je helpen een antwoord te vinden. Je kunt de kaarten ook gebruiken wanneer je geen specifieke vragen hebt. Je kunt bijvoorbeeld aan de engelen vragen: ‘Wat willen de engelen vandaag aan mij vertellen?´. Engelenkaarten kunnen je ook kracht geven.

 

Hoe werken Engelenkaarten?

Engelenkaarten zijn de afgelopen jaren net zo belangrijk geworden als de Tarotkaarten en de Lenormandkaarten. Maar hoe werken engelenkaarten? Probeer je altijd te ontspannen voordat je een engelenkaart trekt. Het kan voorkomen dat het antwoord van de getrokken kaart je niet bevalt. Misschien hoopte je op een ander antwoord. Accepteer de boodschap van de engelen en trek geen nieuwe kaart. Wacht altijd een dag voordat je een nieuwe engelenkaart kiest. Trek alleen een nieuwe kaart wanneer je het antwoord van de engelen écht niet begrijpt. Formuleer je vraag op een andere manier, het is mogelijk dat je vraag niet duidelijk was voor de engelen.   

 

Hoe gebruik je Engelenkaarten?

Bereid je altijd goed voor. Soms hebben we zoveel vragen, of verdriet, dat we niet op de juiste manier te werk gaan. Engelenkaarten vangen al je energie op. Wanneer je veel vragen tegelijk stelt, of je vraag niet juist formuleert, ontvang je een vaag antwoord van de engelen. Stel altijd één vraag tegelijk en probeer je vraagstelling kort en bondig te houden. Adem een paar keer diep in en uit. Concentreer je op je vraag en laat je vraag dan los. Stel je voor dat je vraag als een ballon de lucht in zweeft.

 

Engelenkaarten trekken doe je zo

Houd je engelkaarten in je hand, concentreer je op je vraag en schud de engelenkaarten. Laat je vraag dan los, zoals hierboven beschreven. Richt je aandacht nu op de engelenkaarten en schud zolang jij het nodig vindt. Trek zorgvuldig een engelenkaart uit de stapel die je in je hand hebt, of leg de engelenkaarten in de vorm van een waaier op tafel en trek een kaart. Of het antwoord positief of negatief is, bedank de engelen altijd. Ook wanneer je teleurgesteld bent over de boodschap.

 

Elke dag een Engelenkaart trekken

Je kunt elke dag een engelenkaart trekken. Engelen en Aartsengelen geven niet alleen antwoord op je vragen, maar ze waarschuwen je ook. Antwoorden en waarschuwingen van engelen komen op verschillende manieren. Je kunt ineens iets horen of je weet uit het niets het antwoord op je vraag. Raadpleeg onze consulenten als je niet zeker weet of het een teken van een engel is dat je gekregen hebt, of als je de betekenis van de door jou getrokken kaart niet kunt plaatsen.

 

Welke Engelenkaarten zijn er?

Er zijn veel soorten engelenkaarten te koop. Engelenkaarten kopen is een kwestie van gevoel en intuïtie, jij weet welke engelenkaarten het beste bij je passen. Engelenkaarten waaruit je onder andere kunt kiezen zijn:
 • Aartsengelenkaarten
 • Engelen Antwoorden
 • Engelenkaarten de originele
 • Romantische Engelenkaarten
 • Engelensymbolen voor kinderen
 • Engelenorakel
 • Angel Powerkaarten
 • Engelen en Heiligen kaarten
 • Engelentarot
 • Helen met de Engelenkaarten
 • Dagelijkse Leiding van je Engelen
 • Lichtengelen kaarten
 • Aartsengel Michael kaarten
 • Engelen op Aarde kaarten
 • Engelen en Romantiek
 • Engelendromen kaarten


 

Meest populaire Engelenkaarten decks

De engelenkaarten decks van Doreen Virtue zijn de meest populaire engelenkaarten decks.
Virtue zag als kind al engelen en kan met engelen communiceren. Ze heeft meer dan 50 boeken geschreven en tal van decks ontworpen. De kaarten zijn prachtig en fijn om mee te werken. Elk deck is inclusief een duidelijke handleiding. De ‘Engelen antwoorden orakelkaarten’ van Virtue geven meteen duidelijke antwoorden. De tekst onderaan de engelenkaarten is kort en gemakkelijk te begrijpen. Ook het ‘Beschermengelen Tarotkaarten’ deck is enorm populair.

 

Advies over de beste Engelenkaarten

Wil jij persoonlijk advies over welke engelenkaarten voor jou het beste zijn? Onze Kaartleggers, Mediums en Paragnosten gebruiken engelenkaarten regelmatig als hulpmiddel. Ze hebben veel ervaring met de kaarten en kunnen je vertellen welke engelen orakelkaarten de beste zijn. Start nu een gratis chat

 

Je nieuwe Engelenkaarten deck reinigen

Voordat je je engelenkaarten in gebruik neemt, is het belangrijk dat je je nieuwe engelenkaarten deck reinigt. Engelenkaarten zijn gevoelig, ze hebben veel energie opgenomen toen ze gemaakt werden in de fabriek en tijdens hun reis naar jou. Je reinigt je engelenkaarten door het hele stapeltje in je hand vast te houden. Gebruik de hand waar je niet mee schrijft. Zeg hardop of in gedachten: ‘Mogen mijn engelenkaarten gereinigd worden van alle energie die ze hebben opgezogen? Dank voor het reinigen van mijn engelenkaarten.’

 

Wijd je nieuwe Engelenkaarten na het reinigen in

Houd je engelenkaarten deck in je hand en raak elke kaart een paar seconden aan. Het is genoeg als je een hoekje van elke kaart aanraakt, maar je mag ook je vingers over de engelenkaart laten glijden. Het is belangrijk dat je alle kaarten voorziet van jouw vingerafdruk. Houdt nu de engelenkaarten aan de onderkant vast en spreid ze uit als een waaier aan de bovenkant. De waaier leg je op je hart met de afbeeldingen naar je toe. Je engelenkaarten nemen nu jouw energie en intenties op. Zeg hardop of in gedachten: ‘Lieve engelen, bedankt dat jullie mij met alles willen helpen.’

 

Engelenkaarten en hun betekenis

Aartsengelenkaarten en engelenkaarten zijn niet hetzelfde. Aartsengelen zijn engelen die een eigen naam hebben en boven engelen staan. Aartsengelen hebben een rangorde, er zijn zelfs leiders onder de aartsengelen. Ze begeleidden en beschermen ons en kunnen ons aanzetten tot handelen. Aartsengelen helpen ons op ieder gebied van ons leven. Iedere Aartsengel is een specialist op een bepaald levensgebied zoals onder andere; liefde, werk, creativiteit, kinderen, zorgen, angsten, dood en inspiratie.

 

De namen en betekenis van de Aartsengelen zijn

 • Ariël betekent: ‘Leeuwin van God.’  Als je zelfvertrouwen of moed nodig hebt vraag dan aartsengel Ariël om hulp. Ariël helpt je te manifesteren wat jij wilt en waar jij van droomt. Ariël is betrokken bij de natuur, vraag Ariël om hulp vragen als een dier ziek is.
 • Azarël is de aartsengel die ervoor zorgt dat mensen geen pijn of angst hebben voordat zij overleiden. Vraag Azarël je te helpen als je verdrietig bent en in de rouw. Aartsengel Azarël helpt voor en na het stervensproces, Azarël troost je en helpt je rust te vinden.
 • Chamuël kan je helpen bij het vinden van de juiste baan. De baan die echt bij je past en waar je voldoening in vindt. Vraag aartsengel Chamuël om hulp als je geen voldoening uit je werk haalt.
 • Gabriël betekent: ‘God is mijn kracht.’ Gabriël helpt je je innerlijke kind weer te vinden zodat je kunt ontspannen. Gabriël helpt je ook met alles wat met kinderen krijgen te maken heeft. Of het nu met adoptie te maken heeft, of met zelf kinderen krijgen. Aartsengel Gabriël is ook de aartsengel die je helpt met communicatie en intuïtie.
 • Haniël heeft een moederlijke energie en zal voor je zorgen en liefdevolle energie aan je geven als je je eenzaam, neerslachtig, of je niet geliefd voelt. Vraag aartsengel Haniël je te helpen om je levensvreugde weer te vinden.
 • Jeremiël is de aartsengel die je helpt als je vastzit, door je zonder angst naar je eigen leven te laten kijken op een realistische wijze, zodat je ziet wat je kunt veranderen. Vraag Jeremiël om hulp als je aan veranderingen toe bent.
 • Jophiël is de aartsengel van de schoonheid. Vraag Jophiël om hulp als je een creatief idee hebt. Jophiël helpt je inzicht te krijgen hoe je het beste te werk kunt gaan. Je kunt aartsengel Jophiël ook vragen je te helpen weer vrolijk te worden als je neerslachtig bent.
 • Metatron is de aartsengel van de indigo- kristalkinderen. Metatron helpt je met alles wat je nodig hebt zodat jij je kunt concentreren op hoog sensitieve en paranormaal begaafde kinderen.
 • Michaël helpt je als je je zorgen maakt, maar je kunt aartsengel Michaël ook vragen je huis, kantoor of zelfs je woonplaats te reinigen. Aartsengel Michaël zorgt ervoor dat alle giftige energie verdwijnt als je het aan hem vraagt.
 • Rafaël is de aartsengel van genezing en verantwoordelijk voor de genezing van alle Levende wezens. Aartsengel Rafaël geeft ons spirituele begeleiding en helpt ons door middel van intuïtie, dromen en ideeën hoe wij ons lichaam gezond kunnen houden.
 • Raguël is de aartsengel van Recht en Rechtvaardigheid. Als je onenigheid met iemand hebt roep dan aartsengel Raguël. Raguël kan de onenigheid oplossen en er op een creatieve manier voor zorgen dat alles wordt uitgesproken en niemand zich benadeelt voelt.
 • Raziël is de aartsengel die alle geheimen kent en je inzichten kan geven over je dromen. Vraag aan Raziël voordat je gaat slapen om je de volgende dag uit te leggen wat je droom betekent.  Het antwoord zal je in de loop van de dag gegeven worden.
 • Sandalphon en aartsengel Metatron zijn de enige aartsengelen wiens naam niet eindigt op ël. Sandalphon en Metatron zijn ook de enige aartsengelen die mensen zijn geweest en door God bevorderd zijn tot aartsengel. Sandalphon helpt je geest en lichaam gezond te houden. Vraag Sandalphon om hulp als je van een verslaving af wilt komen.
 • Uriël betekent: ‘Licht van God.’ Wanneer je antwoorden nodig hebt op belangrijke vragen, roep dan aartsengel Uriël. Uriël helpt je als je bijvoorbeeld een vraag moet beantwoorden tijdens het afleggen van een examen. Uriël geeft antwoord op al je vragen probeer het maar eens.
 • Zadkiël is een spiritueel leraar en een helpt je als je iets moet onthouden. Omdat aartsengel Zadkiël de hoogste spiritueel leraar is, heeft Zadkiël toegang tot alle kennis. Vraag aan Zadkiël je te begeleiden als je iets wilt weten.
 

Hoe gebruik je Aartsengelen orakelkaarten?

Aartsengelenkaarten kun je op verschillende manieren gebruiken. Onderstaand zie je de twee populairste en eenvoudigste leggingen.
Stap 1: Stel in gedachten, of hardop, een vraag.
Stap 2: Schud de Aartsengelen orakelkaarten zo lang jij wilt.
Stap 3: Stel tijdens het schudden je vraag, in gedachten of hardop.
Stap 4: Leg de stapel aartsengelenkaarten neer zodat je de afbeeldingen niet kunt zien.
Stap 5: Pak de bovenste drie aartsengelenkaarten met je linkerhand.
Stap 6: Leg de drie kaarten van links naar rechts neer.
Stap 7: De kaart links laat de oorzaak van de huidige situatie zien.
Stap 8: De kaart in het midden laat de waarheid van de huidige situatie zien
Stap 9: De kaart aan de rechterkant laat de uitkomst, of het resultaat zien.
 
Wanneer je één engelkaartkaart wil trekken volg je eerst de bovenstaande stappen één tot en met vier. Vervolgens sta je verder met het onderstaande:
 
Stap 5: Pak een stapeltje van het pakje engelenkaartenkaarten.
Stap 6: Kijk naar de onderste engelenkaart van het bovenste stapeltje.
Stap 7: Deze engelenkaartkaart geeft je het antwoord op je vraag.


 

Gratis Engelenkaarten laten leggen door een kaartlegger

Heb je een belangrijke vraag waar je graag een antwoord op wilt? Of wil je ervaren hoe het is als er kaarten voor je worden gelegd door een kaartlegger? Kies een kaartlegger en start nu een gratis chat.