Gratis numerologie dossier met 6 calculators

Wat is numerologie? Numerologie gaat ervanuit dat de getallen in jouw leven niet toevallig zijn maar een onderdeel van je levensloop. Je geboorte schenkt je vier persoonlijke getallen. Getallen die je je hele leven met je mee draagt, getallen die nooit veranderen.

De vier persoonlijke getallen zijn:
 • Het levensles-getal: Het getal vertelt je wat je in dit leven moet aan- en afleren en welk beroep bij je past.
 • Het ziels-getal: Je ziels getal is de werkelijke jij. Je innerlijke persoonlijkheid die jij alleen kent.
 • Het persoonlijkheidsgetal: Je persoonlijkheids getal geeft aan hoe je bij anderen overkomt.
 • Het levenslot-getal: Je levenslot getal is het getal dat je vertelt wat je in dit leven moet doen.
 

Numerologie en je huisnummer

Numerologie huisnummer

Zelfs het getal van je huisnummer kan vertellen hoe jij je in je woning voelt en of je er gelukkig bent. Huisnummers zijn een belangrijk getal, het is waar je woont, waar je leeft alleen of met je gezin. Als je een huis op het oog hebt en je twijfelt over de koop, reken dan eenvoudig het getal van het huisnummer uit. Het getal vertelt je over de sfeer, de veiligheid en de harmonie in het huis of appartement.
   

Numerologie geboortedatum

Numerologie geboortedatum

​Het levensles-getal geeft aan hoe je in dit leven leven moet en het is belangrijk bij het maken van een beroepskeuze. Het getal van je volledige geboortedatum is je levensles-getal. Het getal kan nooit veranderen of gewijzigd worden. Het getal vertelt je wat je in dit leven moet aan- en afleren en welk beroep bij je past.
 

Numerologie en je geboortegetal

Het getal dat je krijgt als je alle getallen van je geboortedatum bij elkaar optelt is je lesgetal. Je lesgetal vertelt je wat jij moet leren in dit leven om je doel te bereiken. Vaardigheden die je moet ontwikkelen om kansen die op je pad komen te herkennen. Lessen leren is vaak niet leuk en soms leren we ze daarom niet. Er zijn mensen die hun lessen vroeg in het leven leren en anderen laat of zelfs nooit. Numerologie en je geboortegetal kunnen je helpen de lessen die jij in dit leven moet leren snel onder de knie te krijgen zodat jij snel op de bestemming bent waarnaar je verlangt.
   

Numerologie en uitrekenen wie je bent

Numerologie persoonsgetal

Bij het uitrekenen van je vier persoonlijke getalen is het belangrijk om altijd de getallen bij elkaar op te tellen. Je moet altijd op één getal uitkomen. Er zijn uitzonderingen zoals de meestergetallen 11, 22, 33 en 44. Deze getallen kun je bijelkaar optellen maar de meestergetallen hebben ook een eigen betekenis.
   

Je naam en numerologieJe naam onthult het verhaal van je leven. Je hebt geen idee hoe bijzonder je naam is en wat je naam je over je leven kan vertellen. Neem de letters van je naam en reken ze om met behulp van de Alfa Getallen Kaart en je weet wie je bent.  Als je benieuwd bent naar het karakter van iemand anders heb je zijn of haar volledige geboortenaam nodig zoals ingeschreven in het geboorteregister. Je naamgetal beschrijft hoe jij je rol in dit leven speelt.
 

 

Numerologie op basis van je kenteken / nummerplaat


Het getal van je kenteken of nummerplaat kan vertellen hoe je reist en hoe je omgaat met de veiligheid in het verkeer. Of je een geduldige bestuurder bent, roekeloos of heel erg geniet van het rijden en een heer in het verkeer bent.

 

Numerologie op basis van je telefoonnummerJe telefoonnummer is enorm belangrijk in je leven, het is een nummer dat je overal opgeeft en constant gebruikt. Anderen leren je telefoonnummer uit het hoofd om met je in contact te blijven. Het getal van je telefoonnummer kun je uitrekenen door alle getallen bij elkaar op te tellen en daarna te reduceren tot één getal. Tel ook het netnummer mee. Het getal van je telefoonnummer kan je veel over jezelf vertellen.
   

Relatie en numerologie

Numerologie relatie

Getallen kunnen ons ook inzicht geven in onze partner en ons vertellen waarom hij of zij op een bepaalde manier reageert. Numerologie schrikt ons vaak af omdat wij denken dat het een ingewikkelde rekenmethode is. Er bestaan veel manieren om ons getal of het getal van een ander uit te rekenen. Sommige berekeningen lijken ingewikkeld maar er bestaan ook eenvoudige methoden.
 

Numerologie en de liefde

Neem de letters van je vriend, vriendin, partner of minnares, bepaal de bijbehorende getallen en je weet wie hij of zij is. Het getal van je geliefde vertelt je waarom hij of zij op een bepaalde manier reageert. Numerologie onthult of jullie bij elkaar passen en welke lessen in de liefde jullie moeten leren. Tel de getallen van je partners volledige geboortedatum op en tel de laatste twee getallen bij elkaar op. Numerologie geeft je de antwoorden die jij zoekt in de liefde.

 

Start nú jouw persoonlijk consult om inzicht te krijgen in jouw toekomst


Chantal

Profielfoto van Medium Chantal
Mediumchat NL English speaking psychic
Geeft inzicht & rust in je vragen
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Liefdes- en relatievragen
 • Contact met overledenen

Lees meer over Chantal


4932 gesprekken | 127 beoordelingen

Ingrid-Anna

Profielfoto van Medium Ingrid-Anna
Mediumchat NL
Inzichten in het nu, om morgen verder te kunnen
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Spirituele ontwikkeling
 • Algemeen

Lees meer over Ingrid-Anna


2723 gesprekken | 35 beoordelingen

Therese

Profielfoto van Medium Therese
Mediumchat NL English speaking psychic
Ik ben benieuwd naar je vraag en ook naar het antwoord.
 • Algemeen
 • Contact met overledenen
 • Spirituele ontwikkeling

Lees meer over Therese


416 gesprekken | 9 beoordelingen

Gina

Profielfoto van Medium Gina
Mediumchat NL
Helpt je door de moeilijke momenten heen
 • Liefdes- en relatievragen
 • Toekomst/ algemeen
 • Algemeen

Lees meer over Gina


72 gesprekken

Waar komt numerologie vandaan?

Numerologie bestaat al zolang er leven is, volkeren uit de oudheid konden niet met elkaar communiceren als ze niet dezelfde taal spraken maar door getallen begrepen zij elkaar direct. Getallen worden over de hele wereld op dezelfde manier opgevat en ook al kunnen wij geen woord met elkaar wisselen door middel van getallen vinden wij elkaar nog steeds. Getallen zijn de enige universele taal die door alle mensen wordt verstaan.
 
Volgens Pythagoras, de grondlegger van de numerologie die gebaseerd is op kabbalistische beginselen, kunnen gebeurtenissen, karaktereigenschappen en zelfs huisnummers worden verklaard door getallen. Pythagoras ontdekte dat de getallen 1 t/m 9, macrokosmisch, universele beginselen vertegenwoordigen. Op persoonlijk vlak zijn de getallen het symbool van kenmerken, vermogens en gebeurtenissen in iemands leven. In getals-patronen zag Pythagoras ook verklaringen van natuurlijke verschijnselen, de muzikale harmonie en de toon- hoedanigheden.`

 

Numerologie waar wij het meest gebruik van maken

Pythagoras leefde tussen 580 en 500 voor Christus en is één van de oudste numerologen die we kennen. Pythagoras was filosoof, wiskundige en astronoom. Hij zwierf van Egypte waar hij 22 jaren verbleef en de mysteriën van sterren-, meet- en geneeskunde leerde, naar het verre Oosten. In het Oosten verdiepte hij zich evenals Boeddha in reïncarnatie. Volgens Pythagoras is niets toevallig maar wordt alles bepaald door getallen.
 

Betekenis getallen numerologie

Je geboortedatum en de letters van je naam (of die van je partner, kinderen of vrienden) kunnen vertellen wie je bent. Numerologie is gebaseerd op wiskunde, elke letter van het alfabet correspondeert met een bepaald getal. Als je het getal kent van je geboortedatum en het getal van naam kun je ontdekken welke weg je moet bewandelen in dit leven. Je kunt ontdekken of je of je wel de juiste keuze maakt en wanneer het juiste moment is om een keuze te maken.

 

Levensles getal

Het getal van je volledige geboortedatum is je levensles getal. Het getal kan nooit veranderen of gewijzigd worden. Je levensles getal geeft aan hoe je je leven leven moet en is belangrijk bij het kiezen van een beroep. Je levensles getal kan ook vertellen welke kosmische gaven jij hebt en hoe je moet leren om je beste kansen te benutten.

 

Ziels getal

Door alle klinkers van je volledige naam bij elkaar op te tellen verkrijg je je zielsgetal. Je ziels getal is wie jij werkelijk ben, je diepe innerlijke persoonlijkheid die jij alleen kent. Het ziels getal is de verborgen jij, alleen jij weet wat je echt wilt.

 

Persoonlijkheids getal

Door alle medeklinkers van je volledige naam bij elkaar op te tellen verkrijg je je persoonlijkheids getal. Je persoonlijkheids getal geeft aan hoe je bij anderen overkomt, welke indruk je maakt en wat zij van je verwachten.

 

Levenslotgetal

Door de niet gereduceerde getallen van je ziels- en persoonlijkheids getal bij elkaar op te tellen vind je je levenslot getal. Je levenslot getal is het getal dat je vertelt welk pad je in dit leven moet bewandelen. Het levenslot getal is altijd de macht achter alle veranderingen.

 

Meestergetallen

De getallen 11, 22, 33 en 44 zijn meestergetallen en werken op een hogere octaaf deze getallen kunnen ook de getallen 2, 4, 6 of 8 zijn. Als je het getal 11 of 22 in je hebt kun je een keuze maken. 11 of 2, 22 of 4.

 

Numerologie berekenen

Geen ingewikkelde berekeningen en moeizame uitleg meer om achter je eigen getallen te komen. Je krijgt nu heel eenvoudig en gratis online je eigen levensgetallen. Je kunt het zo vaak doen als je wilt. Je kunt berekenen welk getal je huisnummer is en lezen wat je huisnummer je te vertellen heeft. Misschien ben je benieuwd wat de numerologie je te vertellen heeft over het huisnummer van je vriend of vriendin. Numerologie en een huisnummer berekenen is nog nooit zo makkelijk geweest.

 

Numerologie uitrekenen

Als je de getallen van 1 tot 9 op kunt tellen kun je je eigen levensgetallen bepalen. Je eigen getallen zijn machtig en dragen boodschappen met zich mee vanaf de dag dat je geboren bent. Het getal van je naam uitrekenen is niet moeilijk. Elke letter wordt bepaald door de plaats in het alfabet. A is de eerste letter en gelijk aan het getal 1. B is de tweede letter en gelijk aan het getal 2. Gebruik de Alfa Getallen Kaart om het getal van je naam uit te rekenen. Vergeet niet de getallen bij elkaar op te tellen als je uitkomt op 26 wordt het 2+6=8
 
ALFA GETALLEN KAART
1 2 3 4 5 6  7  8  9 
A B C D E F G  H  I
J K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

 

Numerologie en ongeluksgetallen

Het getal 13 en vooral vrijdag de 13e is voor menigeen in Europa en Amerika een ongeluksgetal omdat tijdens het laatste avondmaal Judas de 13e persoon was naast de 12 apostelen. In Italië is het al eeuwen het getal 17 dat ongeluk brengt. Op de 17e moet je nooit iets belangrijks ondernemen volgens de Italianen. Het getal 17 zou magische krachten hebben en is onheilspellend. Hotels hebben dan ook geen kamer 17 in Italië en de vliegtuigen van Alitalia hebben geen zitplaats nummer 17. Napoleon Bonaparte geloofde ook dat het getal 17 ongeluk brengt. Hij stelde zijn staatsgreep een dag uit die gepland was op vrijdag de 17e. In China is het getal 4 een ongeluksgetal en in Japan het getal 9.

 

Numerologie en geluksgetallen

Het getal 7 is in het Westen een geluksgetal maar ook wordt het getal 3 als geluksgetal beschouwd het getal 3 symboliseert namelijk de drie-eenheid. In China is het getal 8 een geluksgetal. Veel Chinezen trouwen op de 8ste van de maand en vooral op 8 augustus.

 

Wat is een Numeroloog?

Volgens numerologen kunnen gebeurtenissen en karaktereigenschappen worden verklaard door getallen. Een numeroloog gaat ervanuit dat de getallen in jouw leven niet toevallig zijn maar een onderdeel van je levensloop. Bij je geboorte krijg je vier persoonlijke getallen. getallen die je je hele leven met je mee draagt, getallen die nooit veranderen. Numerologen kunnen door bepaalde rekensystemen uitrekenen welk getal bij je hoort. Je persoonlijke getallen kunnen je niet alleen inzicht geven in wie je bent maar ook helpen bij het nemen van beslissingen.

 

Gratis numerologie online

Gelukkig is het niet meer nodig ingewikkelde rekensommen te maken als je je persoonlijke getallen wilt weten. Je kunt nu heel eenvoudig onze online numerologie calculator invullen. Je vult je volledige geboortedatum in en ziet meteen je persoonlijkheids-, levensles-, ziels- of levenslot getal. Je persoonlijke getallen helpen geven antwoord op alle vragen die je bezig houden.


Vragen over liefde, relatie of toekomst?

Onze Mediums & Paragnosten geven eerlijke antwoorden op liefde, relatie en toekomst vragen

Start jouw reading 

Top