5 Redenen om niet snel te gaan samenwonen

46 dagen geleden geplaatst 2 minuten leestijd
» Mediumchat blog » 5 Redenen om niet snel te gaan samenwonen

“Veni, vidi, vici” betekent: ik kwam, ik zag, ik overwon. Het citaat “Veni, vidi, vici” past perfect, als je iemand ontmoet bij wie je je meteen thuis voelt. Er zijn duizenden mensen voor wie de eerste date nooit is geëindigd, ze nooit meer uit elkaar zijn gegaan. We vinden zulke verhalen romantisch en hopen dat het ons ook overkomt. Verliefd zijn is geweldig, we willen zo veel mogelijk bij onze geliefde zijn en als het kan, zo snel mogelijk samenwonen. Maar is dat een goed plan?


Risico’s van overhaaste samenwoonplannen

Verliefdheid is een fantastisch gevoel, maar er wordt niet voor niets gezegd dat je dan alles door een roze bril ziet. Verliefd zijn is een beetje bedrog. Het filtert als het ware de negatieve dingen weg. Je irriteert je niet, je vindt alles geweldig, en denkt dat degene op wie je verliefd bent perfect is. Als verliefdheid overgaat in houden van en je weer geland bent, valt je pas op dat ook je geliefde gebreken heeft. Slordigheid, te veel geld uitgeven of juist te weinig, te veel drinken, het kan natuurlijk van alles zijn, dat je plotseling stoort. Als je bent gaan samenwonen toen je vlinders het voor het zeggen hadden, zit je nu in de problemen.

Is mijn partner de ware? Ontdek het nu


Laat je vlinders bezinken

Wanneer je hoteldebotel bent van iemand, leef je in het nu. Dat er een tijd komt dat je je niet meer voelt zoals nu, kun je je niet voorstellen. En dat wil je je ook niet voorstellen. Geniet van je verliefdheid en maak geen overhaaste beslissingen, want er zijn tal van redenen dit niet te doen.


5 Redenen om niet snel te gaan samenwonen: 

1. Kennistijd
Het is belangrijk dat je elkaar goed leert kennen voordat je gaat samenwonen. Wat zijn je gewoonten en wat is je levensstijl? Komen die overeen met de stijl van je geliefde? Als je antwoord “ik weet het niet” is, kun je beter nog even wachten met samenwonen.
 
2. Financiën
Samenwonen brengt nieuwe financiële verplichtingen met zich mee. Jullie moeten het eens zijn over wie wat betaalt. Deel je alle kosten of betaal je een deel omdat je minder verdient? Om conflicten te voorkomen moet je erover praten voordat je gaat samenwonen. Als je het over de financiën niet eens bent, kunnen er serieuze meningsverschillen ontstaan.
 
3. Onafhankelijkheid
Kun je je persoonlijke onafhankelijkheid en identiteit behouden? Weet je zeker dat je geliefde er niets op tegen heeft als je je passies en interesses behoudt? Is er een risico dat een van jullie op de ander gaat leunen?
 
4. Relatiedruk
Samenwonen kan druk op je relatie leggen. Als je elkaar nog niet goed kent, ben je niet gewend om samen dagelijkse uitdagingen het hoofd te bieden.
 
5. Toekomstvisie
Wil je kinderen? Emigreren, een eigen bedrijf starten of een wereldreis maken? Misschien wil je iets heel simpels zoals een rood bankstel of een kat. Wil jouw geliefde hetzelfde? Komen jullie toekomstdromen overeen? Verschillen in een visie op de toekomst kunnen later grote problemen veroorzaken.

Ontdek de toekomst van je liefdesleven 💖 Jouw voorspelling


Antwoorden op wat je moet doen 

Ben je te snel gaan samenwonen en stuit je nu op problemen? Of sta je op het punt om een beslissing te nemen en weet je niet wat je moet doen. Wat je vraag ook is, op al je vragen kun je nu antwoord krijgen. Onze coaches helpen je graag. Start nu een gratis chat, stel je vraag, en ervaar hoe fijn het is dat iemand naar je luistert en je antwoorden kan geven.

inzichten en antwoorden image

Waar wacht je op?

Krijg inzichten en antwoorden

Gratis proberenKnop

58,622 reviews

58,622 reviews

Thank you for sharing your gifts Kemah
21 May 2024

58,622 reviews

58,622 reviews

footer.top