Eenzaamheid in je relatie

61 dagen geleden geplaatst 3 minuten leestijd
» Mediumchat blog » Eenzaamheid in je relatie

Het is een heel naar gevoel als je je eenzaam voelt in je relatie. Je bent samen, maar voelt je toch alleen. Omdat het niet altijd zo is geweest voel je je verwart. Houd je partner niet meer van je of ben je zelf degene die afstand neemt?
 
Je bent niet de enige die zich soms eenzaam voelt in zijn of haar relatie. Natuurlijk neemt het weten dat je niet de enige bent niet dit vervelende gevoel weg. Dat veel relaties dit probleem hebben geeft je misschien een beetje steun. Je bent dus echt niet de enige met dit vervelende gevoel.


Waarom voel je je eenzaam in je relatie?

Je soms eenzaam voelen in je relatie, wil niet altijd zeggen dat je partner niet meer van je houdt.  Misschien zijn er ingrijpende veranderingen geweest de laatste tijd of vertellen jullie niet meer alles aan elkaar. Vergeet dan niet dat het heel normaal is dat je je dan soms eenzaam voelt in je relatie.


Signalen dat je eenzaam bent in je relatie

Als je je de meeste tijd eenzaam voelt in je relatie en er geen ingrijpende dingen gebeurd zijn, waardoor jullie relatie veranderd is, zijn dit de signalen die vertellen dat je je niet voor niets ellendig voelt.
 
1. Je hebt gewoon geen interesse meer in dingen samen te doen die jullie vroeger deden.
 
2. Je voelt je niet meer verbonden met je partner.
 
3. Je partner is afstandelijk, ook op seksueel gebied. Of jij hebt geen zin meer in seks met je partner. Je verzint elke keer een excuus.
 
4. Je partner toont geen interesse meer in jou en jij ook niet in je partner. Jullie vragen bijvoorbeeld niet meer aan elkaar hoe het de afgelopen dag was.
 
5. Jullie hebben beiden een eigen leven in jullie relatie en geen gezamenlijk leven meer. Jullie doen dus alles apart.
 
6. Je uit je gevoelens niet meer, en je partner vertelt ook nooit iets over zijn of haar gevoelens.
 
7. Je partner of jij neemt afstand van elkaars familie en vrienden. Jullie gaan nooit meer samen op bezoek bij mensen die jullie dierbaar zijn.
 
8. Jullie hebben geen toekomstplannen meer samen. Vakanties, een nieuw bankstel, een ander huis, daar hebben jullie het nooit meer over.
 
9. Je voelt je altijd eenzaam, het maakt niet uit wat jullie samendoen.
 
10. Jullie gaan elkaar uit de weg.

Een reading bij verdriet: Verwerk je gevoelens en kijk vooruit Ontdek het nu


Wat kun je doen als je je eenzaam voelt in je relatie?


1. Vertel aan je partner hoe je je voelt
Val niet meteen met de deur in huis door aan je partner te vertellen dat je je eenzaam voelt in jullie relatie. Misschien heeft je partner geen idee dat je je zo voelt en kan hij of zij het als een aanval of kritiek zien. Begin het gesprek liever met: “Hoe vind je dat het tussen ons gaat?” Voel je niet gekwetst als je partner niet reageert zoals je verwacht of graag zou willen. Blijf rustig, je doel is om iets op te lossen en niet om nog meer uit elkaar te groeien.
 
2. Neem jezelf onder de loep
Wees eerlijk tegen jezelf. Vraag jezelf af of je lekker in je vel zit. Zijn er dingen veranderd in je leven? Ben je echt niet degene die om de een of andere reden afstand neemt van je partner? Wil je nog steeds oud worden met je partner?
 
3. Werk aan je relatie
Probeer elke week iets in te plannen wat jullie samen leuk vinden om te doen. Begin klein, doe eerst iets een uurtje samen. Verdiep je in iets dat je partner heel leuk vindt en praat er met je partner over. Denk na over wat je in de toekomst zou willen en vertel het je partner. Is je partner enthousiast? Vraag aan je partner wat zijn of haar toekomstdromen zijn.
 
4. Zoek hulp
Als je je niet op je best voelt en twijfelt of je gevoelens terecht zijn kan het moeilijk zijn om hulp te vragen aan een familie of vrienden. Je wilt je misschien niet kwetsbaar opstellen. De situatie liever niet aan de grote klok hangen. Overweeg een professional in te schakelen. Een professional kan je helpen alles op een rijtje te zetten.

Wanneer ontmoet jij de ware? Ontdek het nu


Zo overwin je gevoelens van eenzaamheid

Als je je eenzaam voelt in je relatie is dat een heel naar gevoel en een enorme uitdaging. Maar vergeet nooit: je bent niet alleen! Veel mensen voelen zich zoals jij in hun relatie. Wanneer praten met je partner niet meer helpt en je de behoefte hebt er met iemand over te praten. Start nu een gratis chat. Onze mediums en paragnosten helpen je dit te overwinnen.

inzichten en antwoorden image

Waar wacht je op?

Krijg inzichten en antwoorden

Gratis proberenKnop

58,622 reviews

58,622 reviews

Thank you for sharing your gifts Kemah
21 May 2024

58,622 reviews

58,622 reviews

footer.top