De invloed van de volle maan op onze nachtrust

436 dagen geleden geplaatst 3 minuten leestijd
» Mediumchat blog » De invloed van de volle maan op onze nachtrust

Heb je moeite met slapen tijdens volle maan? Of merk je juist dat je actiever en creatiever bent wanneer het volle maan is? De energie van de maan reikt over de hele wereld en zorgt ervoor dat we tijdens volle maan soms emotioneler, onrustiger, prikkelbaarder of energieker zijn. De maan heeft invloed op de zeeën en oceanen en zorgt zo voor eb en vloed. Maar heeft de maan ook invloed op ons? Hulpverleners en psychiaters stellen dat er tijdens volle maan meer verkeersongevallen plaatsvinden en meer baby's geboren worden. Ervaar jij ook veranderingen in jezelf tijdens volle maan?

 

Wanneer je kind of baby slecht slaapt tijdens volle maan

Als je kind tijdens volle maan moeite heeft met slapen of herhaaldelijk uit bed komt, lijkt het erop dat de volle maan invloed uitoefent op je kind. Niet alleen volwassenen, maar ook baby's kunnen slechter slapen tijdens volle maan, doordat ze gevoelig zijn voor de energie die de maan uitstraalt. Veel ouders bevestigen deze ervaring. Uit onderzoek van het Eastern Ontario Research Institute uit 2016 blijkt dat baby's tijdens volle maan gemiddeld vijf minuten korter slapen. Als je op de hoogte bent van de volle maan, kun je je hierop voorbereiden en een rustigere sfeer creëren wanneer je kind je meerdere keren uit je slaap haalt. Download een maankalender of kijk hier. 

 

De kaarten willen jou iets vertellen...

De kaarten hebben een unieke boodschap voor jou, Start nu een Gratis Chat en kom erachter wat ze jou proberen te vertellen..

 

Onderzoeken naar slecht slapen tijdens volle maan

Veel mensen slapen slecht, of hebben nare dromen tijdens volle maan. Helaas zijn wetenschappers het nog niet elkaar eens dat volle maan onze nachtrust beïnvloed. Veel onderzoeken naar slecht slapen tijdens volle maan zijn namelijk niet gepubliceerd. Een onderzoek dat wel is gepubliceerd in het tijdschrift Current Biology, is gedaan door de universiteit van Bazel in 2013. Uit het onderzoek bleek dat er tijdens volle maan minder melatonine werd aangemaakt. Waardoor de proefpersonen minder moe werden ’s avonds en daardoor niet in slaap konden vallen. Het onderzoek werd een jaar later onderuitgehaald door onderzoekers van het Nijmeegse Donders Instituut, volgens hen veroorzaakt juist nieuwe maan slecht slapen.

 

Feit of fabel: de invloed van volle maan op ons

In mythes en volkswijsheden speelt volle maan een belangrijke rol. In de 17e eeuw gaven de Algonquin Indianen, de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika, aan alle volle manen een naam om seizoenen en gebeurtenissen te herkennen. Of volle maan invloed heeft op ons, dieren en de natuur is door wetenschappers nog niet bewezen. Oude volkeren leefden naar de maancyclus, ze waren immer afhankelijk van het sterrenstelsel. Wij zijn sceptischer en niet meer afhankelijk van de cyclus van de maan. Wij willen 100% zekerheid en veel bewijs en vooral bevestigingen van de wetenschap. De wetenschap kan ons nog geen bewijs geven, maar misschien over 10 of 20 jaar wel. Het is mogelijk dat wij dan, net als onze voorouders, rekening houden met de maancyclus en ons leven weer inrichten volgens de cyclus van de maan. Wil jij weten welke invloed de volle maan op jou gaat hebben? 

 

 

Maanfasen tips van onze voorouders

De stand van de maan heeft volgens onze voorouders enorme invloed op ons leven en op de aarde. Tijdens de 28 dagen durende reis van de maan is de stijgende en dalende kracht van de maan voelbaar. De krachten hebben vooral grote uitwerking in de tuin en in de natuur. Ecologische hoveniers werken met de maankalender omdat zij ervan overtuigd zijn dat de maan niet alleen invloed heeft op eb en vloed maar ook op de waterhuishouding van gewassen. Tips van onze voorouders zijn:
 
  1. Onkruid dat op 18 juni wordt gewiekt komt nooit meer terug.
  2. Snoei een struik, boom of plant altijd tijdens nieuwe maan.
  3. Zaai tijdens wassende maan, de energie van de maan trekt de kiem tijdens wassende maan sneller omhoog.
  4. Verwijder de toptakken bij bomen die ziek zijn, of niet meer groeien tijdens nieuwe maan.
  5. Crèmes, vooral crèmes tegen rimpels werken beter tijdens wassende en volle maan.
  6. Verwijder mee-eters of puistjes altijd tijdens afnemende maan omdat, er dan geen littekens ontstaan
  7. Knip je nagels nooit op zaterdagochtend, maar op vrijdag na zonsondergang.
  8. Afnemende maan is een uitstekende tijd om ramen te lappen. Gebruik lauw water met een klein beetje spiritus, tijdens afnemende maan blijven er geen strepen achter.

 

Slaap je slecht tijdens volle maan?

Beinvloed volle maan je nachtrust? Voel je je emotioneler tijdens volle maan? Gebruik de dagen dat het volle maan is dan in je voordeel. Voer een volle maan ritueel uit. Hoe je dat moet doen? Lees het op volle- en nieuwe maan rituelen. Als het je allemaal te veel is, je piekert en met iemand wil praten, start dan nu een chat. Start nu een gratis chat met onze Paragnosten of Mediums.

 

Zit jij niet lekker in je vel? 

Tijdens volle maan kunnen onze emoties heftiger zijn en hebben we soms advies nodig. Onze Mediums en Paragnosten staan klaar voor jou. Probeer het nu de eerste 3:30 minuut gratis. 
 

inzichten en antwoorden image

Waar wacht je op?

Krijg inzichten en antwoorden

Gratis proberenKnop

59,360 reviews

59,360 reviews

Ze wist precies hoe het zat. Maakte het niet groter of kleiner, en wist spijker op de kop te slaan. Toppertje Marjolein
14 Jun 2024

59,360 reviews

59,360 reviews

footer.top