Onderzoek: zomermaanden broeinest voor relatiebreuken

265 dagen geleden geplaatst 1 minuten leestijd
» Mediumchat blog » Onderzoek: zomermaanden broeinest voor relatiebreuken

Hoge temperaturen, luchtige kleding en even ontsnappen aan de dagelijkse routine. De zomer wordt vaak gezien als hét seizoen voor de liefde. Maar is dit wel zo? De zomer blijkt namelijk ook de periode waarin de meeste relaties op de klippen lopen, komt naar voren uit onze analyse op basis van cijfers van het CBS.
 

Zomer voorbij, relatie voorbij? 

In de maanden na de zomer worden relatief veel relaties verbroken en is er een piek in het aantal scheidingen te zien. Waar je in juni, juli en augustus naar verhouding met andere maanden minder scheidingen ziet, loopt het aantal vanaf oktober en november weer op. Ervan uitgaande dat het gemiddeld zes tot tien weken duurt om een scheiding te voltooien, is deze stijging goed te verklaren. Maar hoe zit dat dan?


Echtscheidingen NL

 

Flirterige zomer

In de zomer voelt men zich over het algemeen energieker en aantrekkelijker. Dit zorgt voor nieuwe blikken in de markt. Ook mensen met een relatie kijken meer rond. Volgens liefdesexpert Marie-José Bosch-Kuiper is de zomer een periode waarin mensen zich vaak wat losser gedragen. “In de zomer flirt iedereen er op los.  Zonlicht maakt dat ons hele lichaam aan gaat staan om makkelijker in contact te komen. Je hele hormoonhuishouding slaat op hol.”

De relatiecoach legt daarnaast uit dat er meerdere redenen zijn voor de piek in scheidingen na de zomermaanden, waarin veel mensen vakantie hebben. “Vakantie is vaak een moment van reflectie. Je hebt tijd om in het hier en nu te staan. Mensen gaan denken ‘ik vind het eigenlijk niet meer zo leuk met jou’ omdat er geen afleiding meer is. Je bent echt even met elkaar en op elkaar aangewezen”, legt Bosch-Kuiper uit. “Ook kan het zijn dat de vakantie tegenvalt vanwege de te hoge verwachtingen. Dan kun je heel teleurgesteld thuiskomen.”

inzichten en antwoorden image

Waar wacht je op?

Krijg inzichten en antwoorden

Gratis proberenKnop

57,994 reviews

57,994 reviews

Louise is een heel fijn persoon om mee te praten. Ze bevestigde eigenlijk al mijn gevoelens wat ik had en dat was zeer prettig 💜….was een zeer fijn consult kom zeker bij Louise nogmaals. Dank je wel 😊 Dorus
29 Apr 2024

57,994 reviews

57,994 reviews

footer.top